USA kommer att se en tillväxt under trend snarare än en direkt nedgång – TDS

  

Den iögonfallande och oväntade nedgången till under 50 i ISM Services-indexet i fredags förde åter diskussioner om tillståndet i den amerikanska ekonomin och motsvarande ökande recessionsrisker i förgrunden. Men strateger på TD Securities anser att det nuvarande tillståndet i ekonomin inte ger någon anledning att vara alltför orolig.

En amerikansk recession? Räkna inte med det ännu

"Ett fall i ISM Services index i december utlöste larm angående recessionsrisker för den amerikanska ekonomin. Vi tror att undersökningen gav mer brus än signal den här gången."

"Den stora nedgången i tjänsteaktivitetsindikatorn återspeglade sannolikt en lägre ikapp efter överskridandet de senaste månaderna, snarare än att signalera en plötslig nedskärning av aktiviteten. Vi förväntar oss att ISM Services-indexet återhämtar sig i januari.”

"Trots försämrade signaler från mjuka data tyder solida arbetsmarknadsförhållanden och fasta konsumtionsutgifter på att tjänsteaktiviteten förblir pigg. Detta borde ge Fed utrymme att fortsätta strama åt sin penningpolitiska hållning under de kommande mötena."

Comments

Popular posts from this blog

Biden försöker hålla fokus på toppmötet i Mexico City efter avslöjande att hemligstämplade dokument hittades på hans privata kontor

Stormen i Kalifornien tvingar tusentals att fly sina hem, lämnar 1 död